OʻZBEK VA ISPAN TILLARIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - Baxramova, Dilovarxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada oʻzbek va ispan tillaridagi frazeologik birliklarning lingvomadaniy jihatlari tahlil qilinadi. Muallif frazeologik birliklarning tilga xos, milliy mentalitetni ifodalovchi komponent sifatidagi oʻrnini yoritadi. Tahlil jarayonida ikki tildagi frazeologizmlar tarkibida mavjud boʻlgan ramzlar, obrazlar va madaniy koʻrsatkichlar taqqoslab oʻrganiladi. Tadqiqot natijalariga koʻra, frazeologizmlar til egalari uchun axloqiy mezonlar, tarixiy tajribalar va ijtimoiy qadriyatlar aks etgan universal va milliy belgilarni mujassamlashtiradi.