RUS BOLALARNING NUTIQDA GENDERGA OID BELGILARNI SHAKLLANISHNING LINGVISTIK MEXANIZMLARI - Chernova, Natalya (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada rus bolalarining nutqida gender tasavvurlarining shakllanishi va unga ta’sir etuvchi lingvistik mexanizmlar tahlil qilinadi. Gender va til o‘zaro aloqalari, vositalarining farqi, leksik hamda grammatik modellar ko‘rib chiqiladi. Tajriba va müşoxa asosida gender stereotiplari va ularni shakllantiruvchi ijtimoiy omillar o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida rus bolalar nutqida genderga oid leksik birliklar va grammatik vositalarning izchil ishlatilishi aniqlanadi.