PROKURATURA ORGANLARI TOMONIDAN PROKUROR HUQUQIY VOSITALARINI QOʻLLASH BOʻYICHA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI - Komilov, Avazbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola prokuratura organlari tomonidan prokuror huquqiy vositalarini qoʻllash boʻyicha xorijiy mamlakatlar tajribasini qiyosiy-huquqiy tahlil qilishga bagʻishlangan. Muallif Gʻarbiy (Portugaliya, Fransiya, Germaniya, Italiya) va Sharqiy Yevropa davlatlari (Vengriya, Polsha, Slovakiya, Sloveniya), MDHga aʼzo mamlakatlar (Rossiya, Belarus, Qozogʻiston, Qirgʻiziston, Tojikiston, Turkmaniston) va sobiq MDHga aʼzo davlatlar (Gruziya, Ukraina, Moldova)ning prokuror huquqiy vositalarini qoʻllash amaliyoti va ularni tartibga soluvchi huquqiy asoslarni Oʻzbekiston qonunchiligi bilan taqqoslab oʻrgangan va bir qator ilmiy-amaliy xulosa hamda takliflarni ilgari surgan.