EKSPERT TEKSHIRUVI UCHUN NAMUNALAR: TUSHUNCHASI VA HUQUQIY MOHIYATI - Paraxatova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekiston jinoyat protsessida ekspert tekshiruvi uchun namunalar olishning nazariy-huquqiy asoslari koʻrib chiqilgan. Ilmiy yondashuvlar, namunalarning mohiyati, huquqiy tabiati va daliliy ahamiyati tahlil qilinadi. Ikkita konsepsiya ajratib koʻrsatiladi, xorijiy amaliyotlar taqqoslanadi. Gnoseologik va huquqiy jihatlarni hisobga olgan holda mualliflik taʼrifi shakllantirilgan.