NEMIS TILIDAGI PAYT ERGASH GAPLI QOʻSHMA GAPLARNING OʻZBEK TILIDA LEKSIK IFODALANISHI - Raximova, Muyba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada payt ergash gapli qoʻshma gaplarning leksik va sintaktik birliklarni nemis tilidan oʻzbek tiliga tarjima qilish misollari keltirilgan. Bir tildan ikkinchi tilga tarjima qilishda vaqt yoki ish-harakat bajarilishini bevosita yoki bilvosita ifodalovchi birliklar mavjudligi, tahlildan tarjima qilishda grammatik shakllarning muhim oʻrni haqida soʻz yuritilgan.