GʻARB FALSAFASIDA SHAXS HAQIDAGI FALSAFIY FIKRLAR TADQIQI - Majitov, Maxmud (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Gʻarb falsafasida shaxs tushunchasiga doir qarashlarning tarixiy-falsafiy taraqqiyoti tahlil qilinadi. Antik davrdan to zamonaviy gʻarb falsafasigacha boʻlgan davrda shaxsning mohiyati, erkinligi, ong va jamiyat bilan aloqasi kabi masalalarga turli falsafiy maktab va mutafakkirlar tomonidan berilgan yondashuvlar ilmiy jihatdan yoritilgan. Maqolada ayniqsa, ekzistensializm, personalizm, klassik va post-klassik falsafa doirasidagi qarashlarga alohida eʼtibor qaratilgan.