JINOYAT PROTSESSINING SUDGACHA BO‘LGAN BOSQICHDA SHIKOYATLAR BERISH VA ULARNI TERGOV SUDYASI TOMONIDAN KO‘RIB CHIQILISHI - Худайбергенов, Бахрам; Эгамбердиев, Ферузбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada jinoyat protsessining sudgacha boʻlgan bosqichida shikoyatlar berish va ularni tergov sudyasi tomonidan koʻrib chiqilishi muammolari tahlil qilinadi. Tadqiqotda shikoyatlar va iltimosnomalarning nazariy jihatlari, ularning oʻzaro farqlari, shuningdek, tergov sudyasining oʻrni, uning asosiy protsessual vositalari va sud nazorati mexanizmlari koʻrib chiqiladi. Maqolada shikoyatlarni koʻrib chiqishning milliy va xalqaro tajribalari tahlil qilinadi.