OʻZBEKISTONDA TURIZM VA EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISH: SAMARQAND VILOYATINING SALOHIYATI - Choriyeva, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda bozor iqtisodiyoti sharoitida turizm, xususan ekoturizm sohasini rivojlantirishning dolzarb muammolari va imkoniyatlari tahlil qilinadi. Samarqand viloyatining tarixiy, madaniy va tabiiy salohiyati asosida turizm infratuzilmasini kengaytirish choralari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, ichki va xorijiy turistlarning ekologik sayyohlikka boʻlgan qiziqishi va bu yoʻnalishdagi istiqbollar haqida fikr yuritiladi.