CHET EL ELEMENTI BILAN MURAKKABLASHGAN ALIMENT MAJBURIYATLARINI TARTIBGA SOLISHNING NAZARIY HUQUQIY JIHATLARI - Xoliqova, Gavhar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada aliment tushunchasining nazariy-huquqiy asoslari hamda uning mazmun-mohiyatiga oid turli olimlarning qarashlari yoritilgan. Avvalo, aliment majburiyatlari institutining huquqiy mohiyati va ijtimoiy ahamiyati ilmiy manbalarda qanday talqin qilinganiga eʼtibor qaratiladi. Shundan soʻng, chet el elementi bilan murakkablashgan aliment munosabatlari boʻyicha xorijiy va mahalliy huquqshunoslarning fikrlari tahlil qilinadi. Maqolada olimlarning ilmiy xulosalari qiyosiy oʻrganilib, xalqaro xususiy huquq normalarida bunday munosabatlarning tartibga solinishi masalalari nazariy jihatdan ochib beriladi.