RUS MANBALARIDA XVIII ASRNING 30-YILLARIDAN XIX ASRNING BIRINCHI YARMIGACHA BO‘LGAN DAVRDA TOSHKENT TARIXI - Лукашова, Наталья (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada 1730-yillardan 19-asrning birinchi yarmigacha boʻlgan davrda, yaʼni Qoʻqon xonligi Rossiya imperiyasi tomonidan bosib olinishidan oldin paydo boʻlgan juda koʻp rus manbalarining tavsifi berilgan. Bu manbalar turli darajada oʻziga xoslik bilan Toshkentning shu davrdagi iqtisodiy, ijtimoiy, maishiy, siyosiy va tashqi siyosati haqida maʼlumotlar beradi.