1991–2025 YILLARDA OʻZBEKISTON-HINDISTON DIPLOMATIK VA TAʼLIMIY HAMKORLIGINING RIVOJLANISHI: TARIXIY ASOSLAR VA ZAMONAVIY ISTIQBOLLAR - Asadova, Raʼno (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada 1991–2025 yillarda Oʻzbekiston va Hindiston oʻrtasidagi diplomatik va taʼlimiy hamkorlikning rivojlanish jarayonlari oʻrganiladi. Mustaqillik yillaridan boshlab ikki mamlakat oʻrtasida oʻrnatilgan strategik hamkorlik va taʼlim sohasidagi almashinuvlar, ilmiy tadqiqotlar, talaba va mutaxassislar almashinuvi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy istiqbollar va ikki davlat oʻrtasidagi munosabatlarning kelajakdagi yoʻnalishlari muhokama qilinadi.