BUXORO, NAVOIY VA SAMARQAND VILOYATLARIDAGI MUZEYLARINING XORIJIY ALOQALARI - Tuyev, Fazliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Buxoro, Navoiy va Samarqand muzeylari xorijiy muzeylar, madaniy institutlar va taʼlim tashkilotlari bilan hamkorlikni kengaytirish orqali merosni muhofaza qilish va madaniy boyliklarni keng auditoriyaga taqdim etish maqsadini koʻzlaydi. Ushbu aloqalar koʻchma koʻrgazmalar, virtual loyihalar, multimedia resurslari va ekspertlar almashuvi shaklida amalga oshiriladi. Hamkorliklar muzeylar ilmiy tadqiqotlari, eksponatlarning saqlanishi, turistik imkoniyatlarni oshirish va jahon madaniyatlari bilan integratsiyalashuvida muhim ahamiyat kasb etadi. Muzeylar uchun xorijiy aloqalar madaniy diplomatiya, tajriba almashuv va global qadriyatlarning birlashuvida ustuvor oʻringa ega boʻladi.