LOʻLILARDA OʻZLIKNI ANGLASHNING ZAMONAVIY JIHATLARI - Rоʻziyevа, Mаshxurа (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada loʻlilar hayotida oʻzlikni anglashning zamonaviy jihatlari tahlil qilinadi. Unda etnik identifikatsiya, madaniy meros, turmush tarzi va ijtimoiy muhitning shaxsiy hamda jamoaviy ong shakllanishidagi oʻrni yoritiladi. Shuningdek, globallashuv jarayonida loʻlilar oʻzligini asrash, oʻziga xos qadriyat va anʼanalarni davom ettirish masalalari hamda ularning zamonaviy jamiyatdagi ijtimoiy-madaniy integratsiyasi haqida soʻz yuritiladi.