ADABIYOT FANIGA OID KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHDA MUSTAQIL TA’LIM TOPSHIRIQLARINING AHAMIYATI - Sayipova, Dilobar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Adabiyot inson tafakkuri rivojining eng muhim omillaridan biri bo‘lib, muayyan bir millat qomusi, ruhiyati, tarixi, dini, madaniyati, e’tiqodiga xos bо‘lgan xususiyatlar unda mujassamdir. Demakki, inson adabiyot orqali dunyoni anglaydi, ma’lum ma’nodagi ruhiy yuksaklikka erishadi, ma’naviyati rivojlanadi. Talabalarda adabiyot faniga oid kompetensiyalarni shakllantirilsa, ular asardagi asosiy va ikkilamchi g‘oyalarini tushunadi, asarda ko‘tarilgan muammolarga o‘z munosabatini bildiradi, asardagi ochiq aytilgan fikrlarni va tagma’nolarni ilg‘aydi, asardan xulosalar chiqara oladi va bu xulosalarini asoslab bera oladi.