INGLIZ VA O‘ZBEK MADANIYATLARIDA OT OBRAZINING UMUMIY VA XOS KO‘RINISHLARIDA TARJIMA MASALALARI - Soibova, Gulchiroy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek madaniyatlarida “ot” obrazi umumiy va xos ko‘rinishlarda tahlil qilinadi. Ingliz adabiyotida ot asosan yovvoyi tabiat, erkinlik va individuallik ramzi sifatida talqin etilsa, o‘zbek adabiyotida u sodiqlik, milliy qadriyatlar, jasorat va ajdodiy meros timsoli sifatida yuksak o‘rin egallaydi. Tarjima jarayonida ushbu ramzning turli konnotatsiyalari va madaniy jihatlarini yetkazish murakkablik tug‘diradi.