MIFОLОGIK TАSАVVURLАR MUАYYАN VОQELIK MОHIYАTI - Ahrorova, Nigina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ingliz mifologiyasi, uning asosiy jihatlari va madaniy merosi haqida soʻz yuritiladi. Ingliz xalqining tarixiy va madaniy xususiyatlarini aks ettiruvchi afsonalar, qahramonlar va rivoyatlar batafsil tahlil qilingan. Qirol Artur va uning “Davra stoli ritsarlari”, Sehrgar Merlin, peri-qizlar va afsonaviy joylar kabi mavzular yoritilib, ushbu mifologiyaning boshqa madaniyatlar, xususan, viking va sakson taʼsiri ostida shakllanganligi koʻrsatilgan. Zamonaviy adabiyot va sanʼatda ingliz mifologiyasining oʻrni va taʼsiri ham muhokama qilingan. Maqola ingliz xalqining qadimiy eʼtiqodlari va madaniy anʼanalari haqida tasavvur beradi.