RAQAMLI MUHITDA OʻSMIR YOSHDAGI BOLALARNING ESTETIK EHTIYOJLARINING SHAKLLANISHI - Qarshiboyeva, Maftuna (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oʻsmir yoshidagi oʻquvchilarning estetik tarbiyasi pedagogik muammo sifatida tahlil qilingan. Estetik tarbiya shaxsning ijodiy, axloqiy va maʼnaviy rivojlanishida muhim oʻrin tutishi, oʻsmirlik davrida estetik ehtiyojlarning kuchayishi, estetik did va ijodkorlikning shakllanishida maktab, oila va jamiyatning oʻzaro hamkorligi zarurligi asoslab berilgan. Shuningdek, estetik tarbiya jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etishning nazariy-amaliy yoʻllari koʻrsatib oʻtiladi.