TALABALARNING KASBIY MAHORATINI RIVOJLANTIRISHDA MUSTAQIL TAʼLIMNING OʻRNI VA AHAMIYATI - Usmonqulov, Jo‘rabek; Kubayiva, Sarvinoz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola talabalarning kasbiy koʻnikmalarini rivojlantirishda mustaqil taʼlimning ahamiyati va oʻrnini oʻrganadi. Mustaqil taʼlim talabalarga oʻz maqsadlariga erishish uchun mustaqil ravishda bilim olish, tanqidiy fikrlash va oʻz-oʻzini baholash imkonini beradi. Maqolada talabalarning oʻqish jarayonidagi faol ishtiroki, oʻz vaqtini boshqarish qobiliyati va taʼlim samaradorligini oshirish uchun qoʻllaniladigan turli metodlar tahlil qilinadi. Mustaqil oʻqish orqali talabalar nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy koʻnikmalarni ham rivojlantiradi, bu esa ularning kelajakdagi kasbiy faoliyatida muhim ahamiyatga ega. Shu bilan birga, maqola mustaqil taʼlimning zamonaviy taʼlim tizimidagi dolzarbligini yoritadi va uning kasbiy rivojlanishga qoʻshgan hissasini koʻrsatadi.