OʻZBEK SINFLARIDA TILNI VAZIFAGA ASOSLANGAN OʻQITISH (TBLT) SAMARADORLIGI - Soliyeva, Muqaddas (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu matn oʻzbek sinflarida tilni vazifalarga asoslangan oʻqitish (TBLT) samaradorligini oʻrganib, uning kommunikativ kompetensiyani, oʻquvchilarning faolligini oshirish va oʻquvchiga yoʻnaltirilgan taʼlimni yaxshilashdagi afzalliklarini taʼkidlaydi. Unda taʼkidlanishicha, TBLT Oʻzbekistonning taʼlim maqsadlariga mos keladigan boʻlsa-da, oʻqituvchilar malakasini oshirishning cheklanganligi, resurslarning cheklanishi va notoʻgʻri muvofiqlashtirilgan baholash amaliyoti kabi muammolar uning toʻliq amalga oshirilishiga toʻsqinlik qilmoqda.