INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI SCIENCE/ILM KONSEPTLI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGOMADANIY XUSUSIYATLARI - Narmuratov, Zayniddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada frazeologizmlarning shakllanishi, etimologiyasi, semantik-strukturasi, tarjima muammolari, ularning lingvomadaniy xususiyatlariga oid tadqiqotlar nazariy jihatdan oʻrganilib chiqilgan va ularga konseptual munosabat bildirilgan. Chogʻishtirilayotgan tillarda science/ilm konseptli frazeologik birliklarning oʻziga xos xususiyatlari amaliy misollar bilan yoritilgan.