BOʻLGʻUSI PEDAGOGLARDA NOSTANDART TESTLARNI TUZISH KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJ TAJRIBASI - Xolmatova, Ziroatxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada boʻlgʻusi pedagoglarda nostandart testlarni tuzish koʻnikmalarini rivojlantirishda xorij tajribasi xususida ayrim fikr-mulohazalar bayon etilgan. Shuningdek maqolada, nostandart testing vujudga kelish tarixi va uning taʼlim jarayonidagi ahamiyati, nostandart testlarning turlari va ularning mazmuni, test topshiriqlari mazmunini tanlash prinsiplari xususida ham ayrim fikrlar keltirib oʻtilgan.