KALTAMINOR MADANIYATINI DAVRIY MADANIY SANALASH MUAMMOLARI (sopol idishlar va uy-joylar misolida) - Mirsoatova, Sayyora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mezolit davridan boshlab yurtimizda shakllangan madaniyatlar mahalliy ildizlarga ega bo‘lib, O‘zbekiston hududidan neolit davri qabilalari tomonidan o‘zlashtirilishi qulay tabiiy sharoitlar bilan bog‘liqdir. Mamlakatimizdagi neolit davriga oid Kaltaminor, Markaziy Farg‘ona va Sazog‘on qabilalarining madaniyati taraqqiyotining keyingi davrlari uchun tarixiy zamin tayyorlagan.