JAMOATCHILIK NAZORATINI TAKOMILLASHTIRISHNING FALSAFIY JIHATLARI - Sagdullayeva, Dilbar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mamlakatimizda amalga oshirilayotgan modernizatsion islohotlar fuqarolik jamiyatini rivojlantirish asosida har bir fuqaroga munosib hayot sharoitlarini yaratish maqsadiga qaratilgan. Fuqarolik jamiyatining rivoji esa aholi siyosiy-huquqiy madaniyati darajasi bilan dialektik aloqadadir. Mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida fuqarolik jamiyati institutlari muhim funksiyalaridan biri jamoatchilik nazoratining mohiyati, mexanizmlari tizimli tahlil, qiyoslash, umumlashtirish, deduksiya kabi metodlar yordamida oʻrganildi. Maqolada NNT, oʻzini-oʻzi boshqarish organlarining muvaffaqiyatli faoliyati jamoatchilik nazoratining oʼsib borishiga olib kelishi asoslandi.