MADANIYAT VA KUNDALIK HAYOT DIALEKTIKASI - Toirov, Ilxom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada madaniyat va kundalik hayot oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlik falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Shuningdek, kundalik hayot falsafasi orqali madaniyatning mohiyati, uning inson ongiga va ijtimoiy munosabatlarga taʼsiri ochib berilgan. Tadqiqotda madaniyat nafaqat yuksak sanʼat, ilm-fan yoki diniy qarashlar tizimi sifatida, balki har doimgi odatlar, muloqot uslublari, turmush tarzi va ijtimoiy xulq-atvor orqali ham shakllanishi tadqiq etilgan.