OʻZBEKISTON VA HINDISTON OʻRTASIDAGI ILM-FAN HAMKORLIGI TARIXI VA ZAMONAVIY BOSQICHLARI - Asadova, Raʼno (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston va Hindiston oʻrtasidagi ilm-fan sohasidagi hamkorlikning tarixiy ildizlari, rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy yoʻnalishlari tahlil qilinadi. Qadimiy davrlardan buyon ikki xalq oʻrtasidagi madaniy va ilmiy aloqalar, jumladan, astronomiya, tibbiyot, falsafa va adabiyot sohalaridagi oʻzaro taʼsirlar oʻrganiladi. Shuningdek, mustaqillikdan keyingi davrda ilmiy almashinuv dasturlari, qoʻshma loyihalar, taʼlim va innovatsion sohalardagi hamkorlikning kengayib borishi yoritiladi. Tadqiqot natijalari Oʻzbekiston–Hindiston ilmiy hamkorligining kelgusidagi istiqbollarini aniqlashga xizmat qiladi.