MHXS MUVOFIQ KONSOLIDATSIYALANGAN MOLIYAVIY HISOBOTLARNI SHAKLLANTIRISH TEXNIKASI - Ismanov, Ibroxim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Bugungi kunda dunyodagi globallashuvning kuchayishi va integratsiya jarayonlarini tezlashishi, shuningdek biznesni birlashtirish va yiriklashishi masalalari dolzarb hisoblanadi. Shu oʻrinda ushbu maqola yirik biznesga ho boʻlgan konsolidatsiyalangan moliyaviy hisobotlarni shakllantirish va uning MHXS muvofiq qoidalari oʻrganiladi, shuningdek konsolidatsiyalangan hisobotlardan turli misollar keltirilib, uni shakllantirishga etuvchi omillarni oʻrganiladi hamda metodologiyasi ochib beriladi.