MAFKURA VA MILLIY MAFKURA TUSHUNCHALARI: MAZMUN-MOHIYATI VA IJTIMOIY FUNKSIYALARI - Matchanova, Barno (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada, mafkura va milliy mafkura tushunchalari insoniyat tarixida, ijtimoiy hayotda va siyosiy jarayonlarda muhim oʻrin tutadi. Ushbu maqolada mafkura va milliy mafkura tushunchalarining mazmuni, mohiyati va ularning ijtimoiy funksiyalari tahlil qilinadi. Milliy mafkura shaxsning madaniy, tarixiy va anʼanaviy qadriyatlar bilan bogʻliqligini, millatning identitetini saqlash va rivojlantirishdagi rolini ifodalaydi. Shu bilan birga, maqolada global jarayonlar va madaniyatlararo oʻzaro taʼsir kontekstida milliy mafkuraning oʻzgarishi va yangi shakllari ham koʻrib chiqiladi.