IJTIMOIY FALSAFADA INTEGRATSIYANING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Raxmatov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada ijtimoiy falsafada integratsiya tushunchasining mazmun-mohiyati va uning rivojlanish bosqichlari falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Shaxs integratsiyasida madaniy kapital, maʼnaviy qadriyatlar, innovatsion muhit va raqamli kompetensiyalarning oʻrni ochib beriladi. K.Yaspers, E.Fromm, K.Popper va M.Kastels kabi mutafakkirlarning qarashlari asosida zamonaviy jamiyatda shaxs integratsiyasining yangi shakllari, xususan, gibrid integratsiya jarayoni yoritiladi. Shuningdek, Yangi Oʻzbekiston sharoitida shaxsning ijtimoiy integratsiyasi milliy va umuminsoniy qadriyatlar uygʻunligi, maʼnaviy-intellektual yetuklik hamda innovatsion tafakkur asosida taʼminlanishi zarurligi asoslab beriladi.