INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI AFORIZMLARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARI - Eshmuratov, Umidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi aforizmlarning semantik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Aforizmlarning ixchamligi, umumlashtirilgan ma’nosi, implicit (yashirin) mazmuni, metaforik tuzilishi va baholovchi semantikasi asosiy tadqiqot obyekti sifatida o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ingliz aforizmlarida pragmatik va ratsional semantika ustuvor bo‘lsa, o‘zbek aforizmlarida axloqiy, ma’naviy va lingvokulturologik semantika yetakchi o‘rin egallagan.