ASSOTSIATIV TAJRIBA PSIXOLINGVISTIKA USULI SIFATIDA - Alimova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada asosan erkin assotsiativ tajriba va qiyosiy tahlil metodlari yoritib oʻtilgan. Bu metodlar oʻrganilayotgan tushunchaning struktura va mazmuniy tuzilishining oʻziga xos jihatlarini ochib berishga xizmat qiladi. Assotsiativ tajriba shartlariga koʻra, bir qarashda, bu juda oddiy, chunki subyektlardan maʼlum bir stimul soʻzlar toʻplamiga ularning xayoliga kelgan har qanday soʻz bilan imkon qadar tezroq javob berish soʻraladi.