INSON AʼZOLARI VA TOʻQIMALARINING NOQONUNIY AYLANMASI: JINOIY-HUQUQIY VA QIYOSIY TAHLIL - Jalilov, Ravshanjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Jinoyat kodeksining 133¹ va 133²-moddalarida nazarda tutilgan inson aʼzolari va toʻqimalarining oldi-sotdisi hamda ularni mamlakat hududidan tashqariga noqonuniy olib chiqish bilan bogʻliq jinoyatlar jinoiy-huquqiy va qiyosiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Mazkur jinoyat tarkiblarining obyekti, predmeti, obyektiv va subyektiv belgilari ochib berilgan. MDH va boshqa xorijiy davlatlar qonunchiligi bilan qiyosiy tahlil asosida milliy jinoyat qonunchiligini takomillashtirishga qaratilgan takliflar ilgari surilgan.