BUXORO AMIRLIGI VA QOʻQON XONLIGI OʻRTASIDAGI SIYOSIY JARAYONLARNING QOʻQON XONLIGI TARIXSHUNOSLIGIDA YORITILISHI - Rahmatilloyev, Nusratillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur tadqiqot ishida XIX asrning oʻrtalari va XX asrning boshlarida Buxoro amirligi va Qoʻqon xonligi oʻrtasida olib borilgan siyosiy sohadagi aloqalar, munosabatlar haqida fikr yuritilib, ushbu 2 davlatning tarixiy-siyosiy taraqqiyotidagi oʻzaro kesishuvlariga aloqador asosan Qoʻqon xonligi tarixnavisligiga mansub boʻlgan bir qator asarlarda keltirilgan maʼlumotlar atroflicha bayon qilinadi.