XALQARO EKOLOGIK ADOLATNI TAʼMINLASHDA TRANSCHEGARAVIY MASʼULIYAT, “UMUMIY VA DIFFERENSIALLASHGAN JAVOBGARLIK” MUAMMOLARI - Axmedov, Xamdam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada global ekologik inqiroz sharoitida xalqaro ekologik adolatni taʼminlashning dolzarb masalalari, transchegaraviy masʼuliyat tamoyillari hamda «umumiy va differensiallashgan javobgarlik» prinsipining nazariy-falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar oʻrtasidagi masʼuliyat taqsimlanishining adolatli mexanizmlarini shakllantirish zarurati asoslanadi. Muallif zamonaviy ekogumanistik yondashuvlar asosida insoniyat va biosfera tizimining mushtarak kelajagini taʼminlashda har bir davlat va jamiyat masʼuliyatining mohiyati ochib beriladi.