MAHALLA RIVOJLANISHINING YOSH AVLOD TARBIYASIDAGI ROLI - Mamadaliyev, Husanboy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada milliy qadriyatlar, tarbiyaviy jarayonlar, ijtimoiy birdamlik, mahalla institutida amalga oshirilgan maʼnaviy-maʼrifiy tadbirlar, bolalarni axloqini, tarbiyalashda asosiy manbalar, mahalliy anʼanalar, mahalla tomonidan ijtimoiy yordamlar koʻrsatilishi, mahalliy faollar tomonidan ehtiyojmand oilalarning bolalari taʼlim olishi, urf-odatlar haqidagi fikr va mulohazalar keng tarzda yoritilgan.