ҚИШЛОҚ АҲОЛИСИ ТУРМУШ ДАРАЖАСИГА ТАЪСИР ЭТУВЧИ ОМИЛЛАР ТАСНИФИ - Алимова, Муниса (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада қишлоқ аҳолисининг турмуш даражасини оширишнинг назарий жиҳатлари, уларга таъсир кўрсатувчи омиллар ёритилган, бугунги кунда қишлоқ аҳолисининг турмуш даражасини ошириш мақсадида амалга оширилаётган ислоҳотларнинг механизмлари, устувор йўналишлари ва асосий натижалари келтирилган. Шу билан бир қаторда, ушбу мақолада аграр секторда амалга оширилаётган чора-тадбирлар самарадорлигини ошириш йўллари акс эттирилган.