NEMIS TILIGA CHET TILIDAN O‘ZLASHAGAN SO‘ZLARNING STRUKTURAL-SEMANTIK TADQIQI - Kuvonov, Zarifjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada o‘zlashmalar, ularga berilgan ta’riflar, nemis tiliga boshqa chet tillardan o‘zlashgan so‘zlar, o‘zlashish yo‘llari, so‘zlarning o‘zlashishga sabab bo‘luvchi omillar va nemis tiliga o‘zlashgan so‘zlarning strukturasi va semantikasi haqida so‘z boradi. Maqolaning kirish qismida o‘zlashma haqida umumiy ma’lumotlar keltiriladi. So‘ngra maqolada foydalanilgan adabiyotlar va metodologiyasi haqida so‘z boradi. Muhokama qismida asosiy muammolar haqida fikr yuritilsa, natijalar qismida nemis tiliga o‘zlashgan so‘zlarning struktural –semantik jihatdan tahlili berilgan. Maqolaning so‘ngida esa mavzu jihatda xulasalar berilgan.