ЭТНОПЕДАГОГИКА ТАЛАБА-ЁШЛАРДА ЎЗБЕКОНА МИЛЛИЙ ЎЗИГА ХОСЛИКНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ВОСИТАСИ СИФАТИДА - Бозорова, Муслима (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада этнопедагогикани миллат ва умумий миллий ўзига хосликни шакллантириш жараёнига жалб қилиш муаммоси кўриб чиқилади. Шунингдек, шахснинг ўзига хосликни эгаллаш характери миллий ўзликни шакллантиришнинг бир қанча ҳал қилувчи омилларга боғлиқлиги, бу жараёнда мактаб таълимида этнопедагогика воситаларини қўллаш муҳимлиги, мактаблари дарсликларида урғули “ахлоқий мазмун”га эга этнопедагогик материаллар тўпламини киритиш ўқувчиларни тўғри ахлоқий тарбиялаши ҳақида фикр юритилган.