ИККИНЧИ ЖАҲОН УРУШИ ДАВРИДА ЎЗБЕКИСТОНДА ОЗИҚ-ОВҚАТ МАҲСУЛОТЛАРИ ТАЪМИНОТИДА ТОМОРҚА ХЎЖАЛИКЛАРИНИНГ ЎРНИ - Бабаджанов, Хасан (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Иккинчи жаҳон уруши йилларида Ўзбекистон аҳолиси ва фронтни озиқ-овқат маҳсулотлари билан таъминлашда томорқа хўжаликларининг ўрни ва аҳамияти танқидий таҳлил этилди. Шунингдек, хўжаликларнинг турли фондлар ва солиқлар воситасида армияни озиқ-овқат маҳсулотлари билан таъминлашдаги ўрни кўрсатиб берилади.