ИНТЕРНЕТНИНГ ТАЪЛИМ ТИЗИМИГА КИРИБ КЕЛИШИ ТАРИХИ: МУАММО ВА ЕЧИМЛАР - Сотиболдиев, Ғайратжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада интернет тармоқлари ва таълим платформаларининг таълим жараёнига кириб келиши, унинг афзалликлари ҳамда муаммолари ҳақида сўз юритилади. Бугунги кунда глобаллашув жараёнида интернет технологияларини республиканинг барча соҳаларида муҳим ўрин тутгани каби таълим тизимида ҳам катта аҳамият касб этаётганини кўриш мумкин. Таълимнинг анъанавий шакли кейинчалик ахборот-коммуникация технологияларига асосланган янги инновацион шаклга ўтиши прогноз қилинган. Шу билан бирга интернетнинг ушбу соҳада тутган ўрни ва роли, таълимнинг онлайн шаклига ўтишининг пандемия туфайли тезлашуви масалалари кўрсатиб ўтилган.