QISHLOQ XO‘JALIGIDA AGROMARKETING TIZIMINING AHAMIYATI VA UNING FUNKSIYALARI - Khodjaeva, Shodiyabonu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Qishloq xo‘jaligida har bir ishlab chiqaruvchining asosiy maqsadi ishlab chiqarish xususiyatlarini to‘g‘ri baholash va yakuniy natijaning samaradorligiga erishishdir. Va bu, o‘z navbatida, qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini sotish va sotish sohasida samaradorlikka erishishga xizmat qiladigan agromarketing tizimining xususiyatlarini shakllantirish va hisobga olishni talab qiladi. Ushbu maqolada bugungi kunda qishloq xo‘jaligida muhum ahamiyatni kasb etayotgan Agromarketing tizimining ahamiyati, maqsad va vazifalari, funksiyalari, afzallik taraflari yoritib berildi.