MARKAZIY OSIYO XALQLARI TARIXIY TARAQQIYOTIDA KROSS-MADANIYATINING O‘ZIGA XOSLIGI - Khamdamova, Sitora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Markaziy Osiyo xalqlari tarixiy taraqqiyotida kross-madaniyatining shakllanishi va rivojlanishining paradigmal tahlili etilgan, shuning kross-madaniyatining belgilari va o‘ziga xosligi ochib berilgan.