ЖИНОЯТ НАТИЖАСИДА ЕТКАЗИЛГАН ЗАРАРНИ УНДИРИШДА РАҚАМЛАШТИРИШ ИМКОНИЯТЛАРИДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ МАСАЛАЛАРИ” - Муҳаммадиев, Сарвар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Сўнгги йилларда жиноят процессида рақамлаштириш борасида қатор ислоҳотлар амалга оширилмоқда. Жиноят ишини юритиш босқичида жиноят натижасида етказилган зарар ундируви муҳим аҳамиятга эга. Мазкур жараёнга рақамлаштириш имкониятларини жорий этиш орқали ҳуқуқий тартибга солишнинг шаффоф, инсон омилини истисно этувчи, қонун бузилишларни олдини олиш хусусиятига эга бўлган механизмларни жорий этиш имконияти мавжуд.