MADANIYATLARARO MULOQOTDA NUTQIY ETIKETNING ANTROPOSENTRIK TADQIQI - Egamberdiyeva, Mohidil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqola muloqot jarayonida madaniyatning ahamiyati, ingliz va o‘zbeklarning nutqiy etikasi shakllanish jarayoniga ta’sir etuvchi omillarni atroflicha tahlil etadi. Shuningdek, madaniyat, nutq, etika va antroposentrik tadqiq tushunchalariga ta’rif berib, ularning matn ichida tushunilish hazmini osonlashtiradi. Ushbu tahlil til va madaniyatning muloqot yuzaga kelishida asosiy omil ekanligini ko‘rsatadi. Turli madaniyat vakillarining o‘z nutqiy etikasini rivojlantirishida bir-biri bilan o‘zaro aloqa qilishi negizida madaniyatlararo muloqotning kengayishi yotadi.