BIOLOGIYA O‘QITUVCHISI KASBIY KOMPETENSIYALARI VA KOMPETENTLIGINI MONITORING QILISHNING MAVJUD METODIKASI VA UNI TAKOMILLASHTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI - Boynazarova, Sayyora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada bugungi kunda ta’lim tizimidagi holatlar, O‘zbekiston Respublikasining Xalq ta’lim tizimini 2030-yilgacha rivojlantirish konsepsiyasidan keltirilgan fikrlar, O‘zbekiston Respublikasining O‘zbekiston Respublikasining Vazirlar Mahkamasining “Maktabgacha, umumiy o‘rta, o‘rta maxsus, professional va maktabdan tashqari ta’lim tashkilotlari pedagog kadrlarni attestatsiyadan o‘tkazish tartibini takomillashtirish chora-tadbirlari” to‘g‘risidagi qarorda belgilangan vazifalarni o‘qituvchi kasbi uchun keltirilgan jihatlari, hamda ta’limning bir qator shakllari haqida fikr va mulohazalar keltirilgan.