O‘ZBEKISTONDA MUSTAQILLIK YILLARIDA TARIXCHI KADRLAR TAYYORLASH SOHASI HUQUQIY ASOSLARINING YARATILISHI - Tursunov, Xurshid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Tarix fani mustaqillik yillarida yangicha yondashuvlar asosida qaytadan yo’lga qo’yilgan fan sohalaridan biridir. Shu o’rinda O‘zbekistonda mustaqillik yillarida tarixchi kadrlar tayyorlash sohasi huquqiy asoslarining yaratilishi ham juda dolzarb vazifalardan biriga aylandi. Maqolada mazkur masala tahliliy bayon qilingan.