NIKOH MUNOSABATLARINING TADRIJIY RIVOJLANISHI - Qutlimuratov, Sardorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada nikoh munosabatlarining tarixan shakllanishi falsafiy tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada nikohning mazmun-mohiyati va turlari, oilaning jamiyatdagi o`rni va roli, nikoh munosabatlarini shakllanishida mutafakkir olimlarning qarashlari ham bayon qilingan.