O‘ZBEK TILIDA KAUZATIV FE’LLARNING YASALISH USULLARI - Karimjonova, Shahlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek tilida kauzativ fe’llarni yasalish usullari to‘liq o‘rganilgan. Tadqiqot o‘zbek tilidagi kauzativ fe’l yasalishining morfologik va analitik jihatlarini o‘zida mujassam etgan. Maqola turli lingvistik manbalarni o‘rganib, o‘zbek tilidagi kauzativ fe’llarining yasalishi va qo‘llanishi asosidagi tamoyillarni yoritishga qaratilgan. Maqola kauzativ fe’l yasalishi bilan bog‘liq nazariy asos va lingvistik tushunchalarni bayon qilish bilan boshlanadi.