KOGNITIV SIFATLARNING UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI (MAKTAB PEDAGOG XODIMLARI MISOLIDA) - Ibragimov, A’lamjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Zamonaviy dunyoda inson ongi, tafakkur jarayonlari, miya faoliyatining kishi shaxsiyati va kasbiy rivojlanishidagi tengsiz imkoniyatlarni yuzaga chiqarishi kognitiv tadqiqot obyekti sifatida o‘rganilayotgani, hamda bu borada, ancha ilgarilab ketilgani ma’lum. Maqolada kognitiv pedagogikaning muhim jihati – shaxs kognitiv sifatlarining o‘z-o‘zini namoyon va rivojlantirishdagi ijobiy ta’siri ochiqlangan.