PROFESSINAL TA’LIM YO’NALISHLARIDA TAHSIL OLAYOTGAN O‘QUVCHILARNING INGLIZ TILIDAN KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI AUTENTIK MATERIALLAR ORQALI TAKOMILLASHTIRISH - Axmadaliyeva, Xosiyatposhsho (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada professional ta’lim yo‘nalishlaridagi o‘quvchilarning ingliz tili darslarida kommunikativ kompetensiyasini takomillashtirishda autentik materiallarning muhimligi va samaraliligi yoritilgan. Shuningdek, autentik materiallardan foydalanish o‘quvchilarning nafaqat dars jarayonida turli xil hayotiy vaziyatlarda tildan unumli foydalanib, muvaffaqiyatli muloqot qilishlariga, balki, darsdan tashqarida ham oila a’zolari, do‘stlari, yaqinlari bilan ham erkin muloqotni amalga oshirishlari orqali tilni o‘rganishga bo‘lgan motivatsiyalarining kuchayishi ko‘rib chiqilgan.