JON LOKKNING TABIIY HOLAT VA TINChLIKKA OID QARASHLARI - Sharipov, Dilshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada tabiiy holatning ta’rifi, bu ijtimoiy makonda yana qanday bunday “holat”lar mavjudligi va ularning turlari, tinchlikka ularning ta’siri, J.Lokk siyosiy falsafasida jamiyatda tinchlikni ta’minlovchi ichki mexanizmlar sifatida “tabiiy holat”ni ko‘rishi haqidagi batafsil sharhlar keltiriladi.